Michiel van Amelsfort

 

Ik ben Michiel van Amelsfort en sinds april 2019 maak ik deel uit van de raad van toezicht van stichting BOOM. Ik vind het fijn om te merken dat ik in een prettig en kundig team terecht ben gekomen. De eerste indrukken die ik van stichting BOOM heb gekregen zijn tevens positief.  Het lijkt mij goed dat ik me kort voorstel zodat u enigszins weet wat voor vlees u in de kuip heeft.

 

Met mijn vrouw Helen en onze 2 dochters wonen wij in de Reeshof in Tilburg. Onze beide dochters gaan naar de basisschool. In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met de hobby’s van de meiden. Zo ben ik o.a. coach bij het hockeyteam van onze oudste dochter en ben ik chauffeur naar hiphopwedstrijden van onze jongste dochter.

 

Buiten mijn vrijetijd ben ik werkzaam bij Casade. Casade is een middelgrote woningcorporatie met ca. 12.000 woningen in de gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk. Bij Casade ben ik verantwoordelijk voor de inkoop van nieuwbouw-, woningverbeterings- en planmatig onderhoudsprojecten en het vastgoedbeleid.

 

Naast de bestuursfunctie bij stichting BOOM heb ik een bestuursfunctie bij Stichting Ontwikkelingscentrum Dongen. Deze stichting stimuleert en ondersteunt educatieve, culturele en maatschappelijke doelen in de gemeente Dongen.

 

Mijn motivatie voor de RVT functie bij stichting BOOM komt voort uit het feit dat ik als ouder dagelijks zie hoe belangrijk goede omstandigheden zijn zodat de leerkrachten onze kinderen tot betere wereldburgers kunnen maken.  Hoe mooi is het als kinderen ontdekken waar hun talenten liggen en deze weten te benutten. Wat mij betreft moet dit gebeuren in een prettige, veilige, gezonde en uitdagende omgeving.

 

Ik zet mijn kennis en ervaring graag in om het creëren en verbeteren van deze omstandigheden mogelijk te maken voor onze kinderen en hun leerkrachten.

Michiel