Gert-Jan Leenknegt

 

Ik ben geboren in Middelburg (1968), getrouwd met Rianne en vader van Max en Tim. Sinds april 2008 ben ik lid van het algemeen bestuur; vanaf november van dat jaar ben ik voorzitter. Inmiddels functioneren we als Raad van Toezicht en heeft Sander de andmeter het voorzitterschap per 1 maart van mij overgenomen. Ik woon in Oisterwijk, in de wijk Pannenschuur.

 

Juridische bestuurswetenschappen
Ik heb juridische bestuurswetenschappen (een combinatie van rechten en bestuurskunde)  gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en de Katholieke Universiteit Leuven. Tegenwoordig ben ik aan de juridische faculteit van de Universiteit van Tilburg werkzaam als docent en wetenschappelijk onderzoeker op het terrein van het staats- en bestuursrecht. Inmiddels geef ik daar zelf zo’n twintig jaar onderwijs, zowel voor groepen van meer dan 500 studenten in het eerste jaar, als kleinschalig onderwijs in verschillende keuzevakken. Ik ken dus uit eigen ervaring de grote voldoening die je als docent uit het geven van onderwijs kunt halen, maar ook de enorme hoeveelheid energie die het kost.

 

Besturen
In mijn wetenschappelijk onderzoek heb ik mij enige tijd beziggehouden met het onderwijsrecht, en vooral met de positie van bijzondere scholen – zoals de scholen die onder het bestuur van de Stichting BOOM vallen. Dat ik besloot toe te treden tot het bestuur was dus een voor de hand liggende stap: besturen en de regeltjes daaromheen, speciaal op het gebied van het onderwijs, is mijn dagelijks werk. In het bestuur wil ik mij nuttig maken op een manier die er echt toe doet, door bij te dragen aan het bewaken van de kwaliteit van de scholen waar mijn eigen kinderen en die van mijn buren en vrienden naar toe gaan.

Wat mij betreft is de voornaamste opdracht van het bestuur de scholen, en vooral de leerkrachten, de ruimte en de middelen te geven om te doen waar ze goed in zijn: onze kinderen te laten ontdekken hoe groot en spannend de wereld om hen heen is.

Gert Jan